OPERIŠU I NAJTEŽE DIJAGNOZE: U lozničkoj bolnici izuzetno cene pomoć docenta dr Dušana Veličkovića iz KCS U Beogradu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 03. 2024. u 06:15

NASTAVLjAJUĆI saradnju sa lozničkom bolnicom, docent dr Dušan Veličković, šef Petog odeljenja Prve hiruške klinike KC Srbije u Beogradu - uz asistenciju kolege dr Lazara Petrovića, načelnika ovdašnje Hirurgije - operisao je i pacijenta kojem je dijagnostifikovan karcinom želuca.

ОПЕРИШУ И НАЈТЕЖЕ ДИЈАГНОЗЕ: У лозничкој болници изузетно цене помоћ доцента др Душана Величковића из КЦС У Београду

foto:V.Mitrić

Dosad je pomenuti stručnjak u Loznici operisao tridesetak pacijenata, istovremeno obučavajući lekare i drugo osoblje. Jer, smatra - uz najsavremenije uslove, opremu i instrumente - ovdašnja medicinska perjanica ima vrsne hirurge i medicinske sestre, odnosno instrumentarke.

S druge strane, dr Lazar Petrović, poznato lekarsko i hiruško ime s obe obale Drine, kaže da je saradnja sa kolegom doc. dr Veličkovićem posebno dragocena jer su u Loznici operisani pacijenti sa najtežim oboljenjima, uključujući maligne promene na želucima i jednjacima, te nekolicina njih sa benignim patologijama, poput želudačne kile, na primer.

- Zahvaljujući njegovoj pomoći, svi su dobro i nadamo se da će ova saradnja biti unapređena, odnosno da će još veći broj kolega iz naše bolnice biti uključen u edukaciju o načinu lečenja koji primenjuje docent dr Veličković - ističe dr Petrović.

Pomoćnik direktora Zdravstvenog centra u Loznici dr Željko Dišić - uz zahvalnost dr Veličkoviću za nesebično deljenje znanja i iskustva sa lozničkim hirurzima - ističe da ovdašnjoj bolnici nedostaje još hirurga, koji su još na specijalizaciji.

Istine radi, saznajemo u Loznici, neka prethodna rukovodstva nerado su primala stručnjake sa prestižnih klinika, čemu su se, na izvestan način, protivili i stariji lekari, ali je - naročito posle smene generacija - preovladala svest da ovakav "transfer znanja" svima mkože samo da koristi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)