KNJIGA O BLAGOJU JOVOVIĆU PROMOVISANA I U KULI Priča o atentatoru na Pavelića

Zoran Rajić

12. 03. 2024. u 05:00

U KULTURNOM centru održana je promocija knjige "Blagoje Jovović - srpski heroj u vučjoj jazbini", o pripadniku Jugoslovenske vojske u otadžbini koji je 1999, posle 55 godina u emigraciji, posetio manastir Ostrog i mitropolitu Amfilohiju Radoviću poverio da je on bio atentator na ustaškog poglavnika Antu Pavelića - u Argentini, 1957, 10. aprila, na dan osnivanja NDH.

КЊИГА О БЛАГОЈУ ЈОВОВИЋУ ПРОМОВИСАНА И У КУЛИ   Прича о атентатору на Павелића

foto J. Toma

O knjizi su govorili autorka Marija Jovović, ćerka Blagoja Jovovića (1922-1999), te Aleksandar Nastić i Stanislav Racić iz Ujedinjenog ravnogorskog pokreta, a organizatori promocije bili su Rodoljubivi klub iz Kule i humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

U kulturno-umetničkom programu nastupili su guslari Ljubomir i Đorđe Pavlović, dok su na ulazu u salu KC bile postavljene kutije za dobrovoljne priloge namenjene petočlanoj porodici Čuturilov, koja u bačkom selu Mošorin živi u stanu pod zemljom!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)