FILM „ 33 ANĐELA“ Biće prikazan u Vranju na obeležavanju godišnjice NATO agresije

J. S.

13. 03. 2024. u 14:54

U Gradskoj upravi u Vranju, danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obeležavanje 25. godišnjice NATO bombardovanja na kome je usvojen je program obeležavanja ovog značajnog datuma, na kome se čulo da će Vranjanci imati priliku da pogledaju film "33 anđela" rađen norveško srpskoj produkciji.

ФИЛМ „ 33 АНЂЕЛА“ Биће приказан у Врању на обележавању годишњице НАТО агресије

Foto: J.S.

„Jovan Milanović: Najveći srpski obaveštajac“, naziv je knjige Ljubana Krana i Ilije Kajteza, čijom će promocijom, večeras od 18 sati u sali Doma vojske, početi obeležavanje četvrt veka od početka NATO agresije na našu zemlju.

Program će biti nastavljen 24. marta, u 11.55 sati komemorativnim skupom kraj spomenika poginulima u ratnim sukobima od 1990. godine i tokom NATO agresije. Tom prilikom biće odata pošta, položeni venci i cveće i održan prigodan program.

Nakon toga u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba fotografija koje svedoče o stradanjima tokom 78 dana bombardovanja. Istog dana, od 19 sati, u Pozorištu ,,Bora Stankovića“ biće prikazan film pod nazivom ,,33. ANĐELA“ o stradanju srpske dece tokom Drugog svetskog rata u logorima u Norveškoj.

Program obeležavanja trajaće do 12. juna, jer je tog datuma 1999. godine potpisan Kumanovski sporazum koji je označio kraj NATO bombardovanja tadašnje SRJ. U međuvremenu biće održan Međunarodni humanitarni memorijalni maraton mira ,,Sećanje na žrtve NATO agresije 1999. godine“, kao i promocija knjige ,,Spomenik“ autora Milosava Simovića, a biće raspisan i literarni konkurs za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca.

BONUS VIDEO -  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024