KREĆE OBNOVA FABRIKE PIJAĆE VODE U BEOČINU: Potpisan ugovor za realizaciju projekta vrednog 600 miliona dinara

Z. G.

14. 03. 2024. u 14:09

SVEOBUHVATNA rekonstrukcija fabrike pijaće vode u Beočinu biće završena do kraja iduće godine, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom potpisivanja ugovora o realizovanju te investicije vredne 600 miliona dinara.

КРЕЋЕ ОБНОВА ФАБРИКЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У БЕОЧИНУ: Потписан уговор за реализацију пројекта вредног 600 милиона динара

Pres služba Pokrajinske vlade

Radovi će se odvijati u dve faze a, kako je navedeno u saopštenju, u celosti će ih finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- Do kraja 2025. godine biće završena sveobuhvatna rekonstrukcija postrojenja za proizvodnju pijaće vode i izgrađen još jedan bunar na dubini od 110 metara kapaciteta deset litara vode u sekundi, čime ćemo stvoriti uslove za povećanje kapaciteta vodosnabdevanja domaćinstava u beočinskoj opštini - izjavio je Mirović i dodao da je to veoma važno jer je samo u 2022. godini bilo više od 1.100 zahteva za nove vodovodne priključke u toj opštini.

Prilikom potpisivanja ugovora predsednik Pokrajinske vlade je podsetio na to da je u toku i izgradnja fabrike vode u Temerinu. Mirović je napomenuo da su proteklih godina, između ostalog, realizovani slični projekti i u Kovačici, Odžacima, Žablju, Novoj Crnji a zajedno sa Vladom Srbije i u Vršcu i Kikindi.

- Pokrajinska vlada je proteklih godina izdvojila velika sredstva za revitalizaciju bunara, reni-bunara i izvorišta vode jer želimo da u svim sredinima u Vojvodini izgradimo postrojenja i obezbedimo kvalitetniju vodu za piće - dodao je Mirović.

Od 2016. godine Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, obezbedila oko 9,6 milijardi dinara za finansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, od čega je skoro šest milijardi izdvojeno za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju kolektora, kao i za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, odnosno fabrika vode.

Ugovor za projekat rekonstrukcije i dogradnje fabrike vode u Beočinu potpisali su predsednica Opštine Biljana Janković i Ljupko Kalaba direktor firme „Graditelj NS“, koja je izvođač radova.

- Ovim potpisivanjem ugovora najavljujemo kapitalni projekat na koji je opština Beočin dugo čekala, jer temeljnog ulaganja u fabriku vode nije bilo od njene izgradnje, 1988. godine. Na ovaj način dugoročno ćemo osigurati kvalitet pijaće vode i uslove vodosnabdevanja - izjavila je Biljana Janković.

Ona je izrazila zahvalnost predsedniku Miroviću na istrajnosti i podršci projektu, poručivši da se na ovaj način pokazuje razumevanje za male sredine, navedeno je u saopštenju iz Pres službe Pokrajinske vlade.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)