NOVI KROV ZA CELU ZGRADU: Pokrajina uložila 9,6 miliona dinara u NP „Sterija“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 03. 2024. u 09:04

CELA zgrada Narodnog pozorišta „Sterija“ u Vršcu, koja ima preko 2.000 kvadratnih metara, dobija potpuno novi krov.

НОВИ КРОВ ЗА ЦЕЛУ ЗГРАДУ: Покрајина уложила 9,6 милиона динара у НП „Стерија“

Foto: J.J.Baljak

Ovi radovi, koje sa 9,8 miliona dinara finansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, rešiće decenijski problem sa prokišnjavanjem, zbog kog je i glavna scena bila delimično oštećena.

-Svaki put kada bi pala kiša, morali smo na više mesta, iza kulisa, da postavljamo velika korita i kante, kako bismo sakupljali kišnicu. Voda je direktno sa krova curila na binu. To je, između ostalog, prouzrokovalo i oštećenje dasaka, pa smo sada, kada znamo da će krov biti trajno rešen, i njih konačno sredili, od hoblovanja do premazivanja specijalnim farbama – kaže, za „Novosti“, Ivan Đorđević, direktor i glumac vršačkog pozorišta.

Renoviranje očekuje i Svečani salon, čiji su zidovi oštećeni od vlage, koju je, takođe, prouzrokovalo prokišnjavanje. Majstori su tek sada, popravljajući krov, uvideli da je ispod crepova bila napravljena rupa prilikon nepravilnog uklanjanja gromobrana pre nekoliko godina.

Ovo je, inače, samo jedna u nizu investicija, koju je NP „Sterija“ poslednjih godina realizovao uz finansijsku podršku resornog sekretarijata. Lane su na taj način instalirali najsavremeniju opremu za ton, video i svetlo, vrednu 32.6 miliona dinara.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)