„GLASOVI IZ RIBNICE“: Međunarodni dan poezije obeležava se i u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

20. 03. 2024. u 11:32

Sutrašnji Međunarodni dan poezije kraljevački Kulturni centar „Ribnica“ obeležiće sa dva prigodna programa.

„ГЛАСОВИ ИЗ РИБНИЦЕ“: Међународни дан поезије обележава се и у Краљеву

KC Ribnica

Najpre će u Biblioteka Kulturnog centra, sa početkom u 11 sati, organizivati javni čas sa učenicima OŠ „Vuk Karadžić” na kome će, uz pomoć nastavnice muzičke kulture Marije Čubrić, potražiti odgovor na pitanje: koliko bi napisanih pesama ostalo poznato samo najužem krugu ljubitelja poezije da im muzička obrada, kompozicija, aranžman ili interpretacija nisu udahnuli novi život, obezbeđujući da stihovi dopru do najšire publike?

A u 18 sati, u Galeriji Kulturnog centra, Međunarodni dan poezije biće obeležen programom pod nazivom „Glasovi iz Ribnice” u kojem će učestvovati brojne pesnikinje i pesnici iz Kraljeva.
Svetski dan poezije, podsećamo, proslavlja se 21. marta i ustanovio ga je UNESKO 1999. godine. Svrha ovog dana je promocija čitanja, pisanja i objavljivanja poezije širom sveta, kao i podsticanje da se izrazi jedinstvo kreativnosti ljudskog uma, ali i „davanje novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima”. Jedan od glavnih ciljeva obeležavanja ovog dana je da se podrži jezička različitost kroz pesnički izraz i ohrabri uspostavljanje dijaloga između poezije i drugih umetnosti.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)