VRTIĆ „DUGA“ IMAĆE LEPO UREĐENO DVORIŠTE: Velike investicije u Bačkoj Palanci

Lj.P.

21. 03. 2024. u 14:57

OPŠTINA Bačka Palanka dobila je i 5,5 miliona dinara od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za parterno uređnje dvorišta i opremanje vešeraja novosagrađenog vrtića "Duga".

ВРТИЋ „ДУГА“ ИМАЋЕ ЛЕПО УРЕЂЕНО ДВОРИШТЕ: Велике инвестиције у Бачкој Паланци

FOTO.opština Bačka Palanka

Pored navede sume dobijenih od Ministarstva, opština je iz svog budžeta izdvojila nešto više od 3,6 miliona dinara za izgradnju i opremanje dva dečja igrališta, podizanje ograde, opremanje urbanim mobilijarom, pejzažno uređenje dvorišta „Duga“ i opremanje vešeraja mašinama za pranje, sušenje i peglanje veša.

Ograda koja će biti postavljena oko vrtića unaprediće bezbednost dece, a pejzažno uređenje će pored oplemenjivanja prostora, obezbediti zaštitu objekata od uticaja sunca, vetra, buke, izduvnih gasova.

U dvorištu će biti postavljene klupe, kante za otpatke i dva dečja igrališta, za decu od jedne do tri godine i od četiri do šest godina, opremljena prema važećim standardima i Pravilniku, od materijala otpornih na spoljašnje uticaje, sa travom ili peskom/sitnim šljunkom kao podlogom.

Vrtić „Duga“ površine od oko 1.370 kvadrata, u kom ima mesta za 200 mališana, otvoren je u oktobru prošle godine, a izgradnju je sa 175 miliona dinara finansirala opština, a u opremanje vrtića uloženo je šest miliona iz opštinskog budžeta, i 10 miliona dinara iz budžeta Ministarstva za brigu o porodici.

- Još jednom bih istakao izuzetnu posvećenost Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o porodici i deci razvoju lokalnih samouprava. Uz podršku Vlade Srbije opština Bačka Palanka je u prethodnih sedam godina realizovala veliki broj značajnih projekata za sve stanovnike naše opštine. Odobravanje značajnih sredstava za vrtić "Duga" predstavlja potvrdu dalje podrške Vlade i dalje posvećenosti naše opštine unapređenju kvaliteta života svih naših stanovnika – rekao je Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

Prošle nedelje opština Bačka Palanka dobila je 2,8 miliona dinara od Ministarstva za zaštitu životne sredine za uklanjanje divlje deponije u Despotovu. Opština je iz svog budžeta za čišćenje i rekultivaciju deponije opredelila je više od 3,7 miliona dinara.

- Ukupna sredstva za dva važna projekta dostižu 15,7 miliona dinara. Takođe, u toku je realizacija dva izuzetno važna projekta za Bačku Palanku. Uz podršku Uprave za kapitalna ulaganja APV sa 324,9 miliona dinara rekonstruišemo pešačku zona u centru opštine. Takođe, u toku je izgradnja i opremanje Dnevnog boravka za decu s posebnim potrebama, u šta investiramo 71,6 miliona dinara. Očekujemo podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade za još nekoliko značajnih projekata – rekao je Šušnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)