AMBASADOR MAROKA POSETIO NOVI SAD: Gradonačelnik Milan Đurić pozvao Marokance da učestvuju na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Z. G.

22. 03. 2024. u 13:02

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamed Amin Belhaž saglasili su se danas da postoji dobra osnova za proširenje saradnje dveju zemalja i na lokalnom nivou.

АМБАСАДОР МАРОКА ПОСЕТИО НОВИ САД: Градоначелник Милан Ђурић  позвао Мароканце да учествују на Међународном пољопривредном сајму

Pres služba Grada Novog Sada

Sagovornici su, tokom susreta u novosadskoj Gradskoj kući, istakli poljoprivredu, kulturu i turizam kao najizvesnije oblasti za buduće oblike saradnje.

- Kao način za uspostavljanje novih veza na obostranu korist, posebno među privrednicima, gradonačelnik Đurić je naglasio da bi učešće Maroka na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu umnogome tome doprinelo – navedeno je u saopštenju.

Ambasador Belhaž je uputio uzvratni poziv na poljoprivredni sajam koji će biti održan u Maroku u aprilu mesecu.

A kada je reč o kulturnoj razmeni, ambasador je pomenuo nameru da do kraja ove godine bude organizovana Filmska nedelja Maroka u Novom Sadu, u okviru koje bi se Novosađani bliže upoznali sa kinematografijom te zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)