BICIKLISTI UZ BEGEJ DO TEMIŠVARA: Otvara se međunarodni granični prelaz za bicikliste između Zrenjanina i Temišvara

B. G.

28. 03. 2024. u 10:30

POSLEDNjEG martovskog vikenda prvi put ove godine otvara se međunarodni granični prelaz za bicikliste između Zrenjanina i Temišvara uz reku Begej.

БИЦИКЛИСТИ УЗ БЕГЕЈ ДО ТЕМИШВАРА: Отвара се међународни гранични прелаз за бициклисте између Зрењанина и Темишвара

Internacionalna biciklistička staza Zrenjanin - Timisoara

Otvaranje graničnog prelaza na biciklističkoj stazi od Zrenjanina do Temišvara u susednoj Rumuniji, prvi put ove godine planirano je za poslednji vikend marta meseca, u subotu 30. i nedelju 31. marta.

Očekuje se da granični prelaz Srpski Itebej – Otelek, obzirom da je najavljeno lepo vreme, kao i prethodnih godina, bude meka i nezaobilazno odredište brojnih biciklista, koji žele da pređu granicu Srbije i Rumunije na jedinstven način.

Nakon martovskog otvaranja prelaza namenjenog samo biciklistima, svi oni koji žele da uživaju u predivnoj prirodi uz reku Begej, kroz Banat od Zrenjanina do Temišvara, imaće priliku i poslednjeg aprilskog vikenda, zatim 25. i 26. maja, 3. i 4. i 29. i 30. juna; 27. i 28. jula; 24. i 25. avgusta; 21. i 22. i 28. i 29. septembra; i 26. i 27. oktobra.

-  Otvaranje ovog graničnog prelaza, uz biciklističku stazu koja prati Begej između Temišvara i Zrenjanina, pokazalo se kao izuzetno uspešno, a prošle godine, hiljade biciklista prošlo je kroz ovaj prelaz, istražujući lepote Zrenjanina i Temišvara, kao i okolnih mesta - napominje Dragan Jovin, biciklista iz Zrenjanina i član Internacionalne biciklističke staze Zrenjanin - Temišvar, uz podsećanje da je kroz IPA projekt Bega, podržan od  Rumunije, Srbije i Evropske unije,  obezbeđeno 13,8 miliona evra za povezivanje Zrenjanina i Temišvara biciklističkom stazom.

75 KILOMETARA STAZE

Internacionalna i po mnogo čemu jedinstvena biciklistička staza, duga je 75 kilometara, od čega je 38 kilometara u Srbiji, a ovaj projekat nije samo povezao gradove već i doprineo promociji zdravog načina života i ekoturizma u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)