POLICE KRCATE NOVIH NASLOVA: Paraćinska biblioteka osvežila knjižni fond

Z. R.

08. 04. 2024. u 07:30

BIBLIOTEKU "Dr Vićentije Rakić" u Paraćinu ovih dana posećuju organizovane grupe mališana predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta sa kojima se bibliotekari druže i organizuju im namenske radionice. Direktorka ove ustanove Biljana Drenovaković ističe da se knjižni fond svake godine obogaćuje, kako dečjom, tako i literaturom za odrasle.

ПОЛИЦЕ КРЦАТЕ НОВИХ НАСЛОВА: Параћинска библиотека освежила књижни фонд

Foto: NB "Dr Vićentije Rakić"

Nedavno su od Narodne biblioteke Srbije stigle na poklon 74 knjige, čime je obogaćen fond srpske književnosti i zbirka zavičajnih autora, a stiglo je i nekoliko stručnih knjiga i priručnika iz oblasti sociologije i novinarstva, kao i fototipsko izdanje rukopisnog lista „Naši dani“ (1942-1945).

Foto: Z. Rašić

Knjige od NBS

U toku prošle godine, po rečima Drenovakovićeve, gradska biblioteka ponovila se za 3.892 naslova, od kojih je 1.436 dobijeno na poklon, 683 knjige su kupljene, a sopstvenih izdanja bilo je 104. Iz otkupa Ministarstva kulture stiglo je 665 naslova ukupne vrednosti preko 570.000 dinara. Iz budžeta opštine za kupovinu knjiga utrošeno je 200.000 dinara, a blizu 300.000 sopstvenih prihoda uložila je u nova izdanja sama ustanova.

Direktorka otkriva da će tokom ove godine biti još zanimljivih i atraktivnih naslova za sve kategorije čitalaca, čiji broj se kontinuirano povećava iz meseca u mesec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave