„PAMETNI RECIKLOMATI“ NA PET LOKACIJA U GRADU : Novosađanima predstavljen novi ekološki projekat

S. B.

10. 04. 2024. u 20:02

UNAPREĐENjE sistema primarne selekcije ambalažnog otpada i podizanje svesti građana o značaju zaštite životne sredine, ogledalo je projekta „Novi Sad pametno reciklira“ koji, Grad realizuje i sa javnim komunalnim preduzećem „Čistoća“.

„ПАМЕТНИ РЕЦИКЛОМАТИ“ НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ : Новосађанима представљен нови еколошки пројекат

S.B.

To je potvrđeno danas na promociji pametnih reciklomata, raspoređenih na centralnim gradskim lokacijama, Beogradskom keju, Trgu slobode, u Ulici Žarka Zrenjanina broj 2, ispred Skupštine Grada, kod Studentskog kulturnog centra „Fabrika“ na Bulevaru despota Stefana broj 5, kao i kod glavnog ulaza na kupalište „Štrand“.

Mira Radenović- Bojić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, istakla je da će zahvaljujući pametnim reciklomatima, građani moći na inovativan način da odlažu plastične flaše i aluminijumske limenke. Ona je takođe naglasila da je cilj, pre svega, privući mlađe generacije i motivisati ih da steknu ekološke navike i učestvuju u primarnoj selekciji.

- To je način da pokažemo da i Srbija prati trendove iz industrije koji građanima pružaju mogućnost da pored kontejnera za pet ambalažu i zvona za staklenu ambalažu, mogu ambalažu odlagagati i u pametne mašine, reciklomate. Pored toga, svaki „recikler“ će moći da učestvuje u sakupljanju bodova preko aplikacije „Reciklomat“ koja se može skinuti skeniranjem QR koda na reciklomatu ili ulaskom na Google Play Store. Aplikacija je besplatna, a preko nje, pored sakupljanja bodova, mogu da se vide i lokacije svih reciklomata, kao i kolika je njihova popunjenost. Grad Novi Sad će svakog meseca animirati društveno odogovorne kompanije i gradske institucije da svoj doprinos projektu pokažu u vidu simboličnih poklona poput ulaznica za predstave, koncerte, muzeje, izložbe, bazene ... Kako će nagrade varirati iz meseca u mesec najbolje je da se građani informišu na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine www.environovisad.rs – rekla je Radenović- Bojić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo