UZ NAĐU DO SVETSKOG PRVENSTVA: Tinejdžerka iz Zrenjanina uspešno predvodila žensku fudbalsku omladinsku reprezentaciju Srbije (FOTO)

B. G.

11. 04. 2024. u 18:55

MEĐU fudbalskim velesilama Evrope, Španijom, Engleskom, Francuskom, Nemačkom, Holandijom, posle 12 sušnih godina , na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, našla se i omladinska reprezentacija Srbije.

УЗ НАЂУ ДО СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Тинејџерка из Зрењанина успешно предводила женску фудбалску омладинску репрезентацију Србије (ФОТО)

foto: FSS

Ova ekipa je kroz dve runde kvalifikacija i mnogo viteške utakmica, uspela da ostvari veliki uspeh i otvori novu stranicu istorije ženskog fudbala u Srbiji.

Po notama nadahnute i uvek kreativne Nađe Uvalin, devojke koja je rođena i ponikla u Zrenjaninu i svojim lucidnim potezima i golovima zaludela fudbalsku Evropu, naše fudbalerke, izuzetno talentovane i uigrane, hrabro i odlučno, došle su do zacrtanog cilja i pokušaće u Litvaniji da dostojno prezentuju svoj talenat, ali i veliku želju da se nadmeću i Evropi pokažu šta znaju.

Kroz prvu rundu kvalifikacija za odlazak na Euro, u grupi sa Škotskom, Islandom i Belorusijom, turnir se odlukom UEFE igrao u Albaniji, Srbija je superiorno osvojila prvo mesto, pobedama nad sve tri selekcije identičnim rezultatom 2 : 0.

- Mada je rezultatski sve to delovalo ubedljivo, na terenu nije baš bilo lako, ali uspele smo - kaže Nađa koja je bila strelac u utakmicama sa Belorusijom i Slovačkom.

U drugoj, elitnoj rundi kvalifikacija, u grupi sa Belgijom, Slovačkom i opet Belorusijom na turniru gde je Srbija bila domaćin u na terenu Kuće fudbala u Staroj Pazovi, omladinska reprezentacija, trijumfima nad Belorusijom 7:0 i Belgijom 2:0, uz remi sa Slovačkom 2 : 2, ostvarila je dugo očekivani plasman na završnicu Evropskog prvenstva u Litvaniji, na kojem će osim domaćina, igrati još sedam selekcija.

Ponos grada Zrenjanina i ženskog fudbala, osamnaestogodišnja Nađa Uvalin, osim dva gola, bila je motor i pokretač akcija srpske selekcije.

- Zaista napravile smo veliki uspeh, tek smo sada toga svesne, ali vremena za slavlje nema i zadatak je da u Litvaniji pokažemo da nismo totalni autsajder među ženskom fudbalskom elitom Evrope - poručuje talentovana fudbalerka subotičkog Spartaka.


BONUS VIDEO - POBEDA ATLETIKA: pogledajte kako su navijači dočekali svoj tim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)