DA BUDU BEZBEDNIJI U SAOBRAĆAJU: Zrenjanin dodelio auto sedišta za bebe rođene ove godine (FOTO)

B. G.

13. 04. 2024. u 08:00

GRAD Zrenjanin nastavio je lepu tradiciju i jedanaesti put, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, dodelio auto sedišta za pedeset beba rođenih u zrenjaninskom porodilištu, početkom ove godine.

ДА БУДУ БЕЗБЕДНИЈИ У САОБРАЋАЈУ:  Зрењанин доделио ауто седишта за бебе рођене ове године (ФОТО)

grad Zrenjanin

Sedišta je roditeljima uručio gradonačelnik Simo Salapura. Ukazavši na važnost korišćenja sigurnosnog pojasa i bezbednog prevoza dece, gradonačelnik je izneo podatke saobraćajne policije u Zrenjaninu, koje mu je predočio načelnik Marko Škorić.

- Podaci baš i nisu za hvalu, ali moramo da ih istaknemo, u prethodnoj 2023. godini bilo je preko četiri hiljade prekršaja kada je u pitanju nekorišćenje sigurnosnog pojasa, uz 171 prekršaj nepropisnog prevoza dece, dok je ove godine za prva tri meseca otkriveno čak 78 prekršaja nepropisnog prevoza dece – istakao je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da će akcija dodele auto sedišta biti nastavljena tokom godine.

Osim ove, jedne od najvažnijih mera pronatalitetne politike, gradonačelnik Salapura naglasio je da je od 1. januara povećan iznos novca koji grad daje za prvorođeno, drugorođeno i svako naredno rođeno dete.

- Prošle godine uveli smo i darovanje zlatnikom prve bebe rođene u novoj godini, kao i beba rođenih 17. novembra za praznik Dan grada. To su samo neke od mnogobrojnih mera pronatalitetne politike koje grad Zrenjanin sprovodi - dodao je Simo Salapura, uz zahvalnost roditeljima koji su došli da preuzmu auto sedišta u dvorištu Gradske kuće u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)