TAKMIČI SE OKO 500 IZVOĐAČA IZ 17 DRŽAVA: Sremska Mitrovica domaćin internacionalnog takmičenja "Sirmium music fest"

S. K.

18. 04. 2024. u 14:00

OSMU godinu za redom Sremska Mitrovica biće domaćin Internacionalnog takmičenja "SIRMIUM MUSIC FEST", od 24. do 28. aprila na kojem će okupiti muzičke talente iz celog sveta.

ТАКМИЧИ СЕ ОКО 500 ИЗВОЂАЧА ИЗ 17 ДРЖАВА: Сремска Митровица домаћин интернационалног такмичења Sirmium music fest

Foto S.K.

Ovogodišnji festival održaće se u Galeriji "Lazar Vozarević" i Muzeju Srema, a učestvovaće oko 500 izvođača iz 17 država. Učesnici su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, studenti Muzičkih akademija i slobodni umetnici, a predstaviće se u pet disciplina, i to klavir solo, klavirski duo, duvački instrumenti, kamerna muzika i solo pevanje. Kako kažu organizatori takmičenje se izvodi onlajn i uživo i otvoreno je za publiku.

Najbolji u svakoj disciplini biće nagrađeni novčanim nagradama i titulom grand pri, a predviđene su i nagrade za najuspešnije profesore i nastavnike, nagrade žirija, nagrade za najbolje odsvirano delo Edvarda Griga.

Festival otvora koncert pijanistkinje Tatjane Kravčenko iz Ukrajine, dok će drugog dana festivala koncert održati Aleksandar Serdar, profesor FMU u Beogradu, posle čega sledi i promocija knjige "Umetnost interpretacije". 

Trećeg dana Festivala, 26.aprila, nastupaju norveška pijanistkinja srpskog porekla Irina Mitrović i pijanistkinja Nina Botić, dok će članovi žirija nastupiti četvrtog dana. Peti dan festivala rezervisan je za koncert pobednika takmičenja.

Svi koncerti su humanitarnog karaktera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)