ZAVIČAJ MU BIO SVETINJA: Umro Milenko Zebić (74), višegodišnji direktor u „Viskozi“

V. MITRIĆ

19. 04. 2024. u 11:26

MILENKO Zebić (74), višegodišnji direktor u nekadašnjoj lozničkoj Hemojskoj industriji „Viskoza“, u kojoj je godina vodio finansije, umro je danas u Runjanima, rodnom selu, koje nikad nije napuštao i kad je živeo u gradu i radio u velikoj, srpskoj, jugoslovenskoj i svetskoj kompaniji.

ЗАВИЧАЈ МУ БИО СВЕТИЊА: Умро Миленко Зебић (74), вишегодишњи директор у „Вискози“

FOTO V MITRIĆ

Jedan od potomaka slavnog srpskog bankara Milorada Zebića, i vrlog pisca, i sinovac dr Jovana Zebića, poznatog funkcionera grada Beograda, Srbije, SFRJ i SR Jugoslavije, znamenitog ekonomiste, Milenko je odabrao ekonomiju kao svoj posao i, na neki način, život. Ekonomija i ljubav vezali su ga za suprugu Ljiljanu, koja je decenijama slovila za jednog od najboljih stručnjaka za javne finasije i bankarstvo, ne samo u Podrinju i zapadnom delu Srbije, sa kojom je izrodio troje divne dece.

Finansije „Viskoze“ vodio je u najdramatičnijim trenucima za zemlju i tu veliku kompaniju, kada su poslovanje opterećivali žestoko i inflacija, i ratovi u okruženju, i NATO bombardovanje i složene političke i društvene prilike.

Bio je vrsni i daroviti fudbaler, ali je ostao zauvek veran svojoj runjanskoj „Prvoj iskri“, koju je, i kad je obesio kopačke o klin, svesrdno pomagao. Ostaće upamćen i kao jedan od najboljih predsednika jedinog lozničkog prvoligaša BK Loznica.

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)