TREĆI MANDAT NA ČELNOJ FUNKCIJI U KCNS: Bojan Panaotović ponovo direktor Kulturnog centra Novog Sada

Z. G.

19. 04. 2024. u 13:53

SKUPŠTINA grada Novog Sada usvojila je danas rešenje po kojem je aktuelni direktor Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) Bojan Panaotović ponovo imenovan na tu dužnost, u narednom četvorogodišnjem mandatu, čime je potvrđena prethodna odluka Upravnog odbora KCNS.

ТРЕЋИ МАНДАТ НА ЧЕЛНОЈ ФУНКЦИЈИ У КЦНС: Бојан Панаотовић поново директор Културног центра Новог Сада

KCNS

- Panaotović je na čelu KCNS od juna 2015. godine, što je kontinuitet koji nije ostvario nijedan rukovodilac te ustanove, od njenog osnivanja pedesetih godina prošlog veka do danas – naveli su u Kulturnom centru, čiji Tribinski program na Jutjub kanalu ima blizu 45.000 pratilaca i oko 17 miliona pregleda.

Panaotović je idejni tvorac tri Konferencije o regionalnoj stabilnosti, koje su u KCNS okupile ugledne intelektualce iz čitavog regiona a čije su središnje teme bile mir i dobrosusedstvo na Balkanu.

U minulih nekoliko godina KCNS je ugostio sijaset svetski priznatih stvaralaca među kojima i nobelovce Petera Handkea, Olgu Tokarčukovu, Orhana Pamuka i Marija Vargasa Ljosu. Izdanja KCNS osvojila su oko 25 respektabilnih književnih nagrada u minulih osam godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)