SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni

Lj.P.

19. 04. 2024. u 15:34

ZAJEDNO sa građanima, članovima Novosadskog volonterskog servisa i organizacije EESTEC LC Novi Sad, Udruženje „Čepomdo osmeha“ danas je organizovalo akciju „Čisto iz ljubavi“ u rejonu Petrovaradinske industrijske zone.

САКУПИЛИ ТРИ ТОНЕ СМЕЋА: Акција „Чисто из љубави“ Удружења „Чепом до осмеха“, волонтера и грађана у Петроварадинској индустријској зони

FOTO: Čepom do osmeha

Prikupili su ukupno tri tone otpada, plastiku, konzerve, staklenu ambalažu, papir, gume i šut. Deo otpada, odnosno 340 kilograma reciklabirnog, ićiće u humanitarne svrhe a prikupljena sredstva iskoristiće se za kupovinu pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Na pomenutoj lokaciji sakupljeno je 246 kilograma pet ambalaže i plastike, 32 kilograma stakla, 38 kilograma limenki i 24 kilograma papira.

- Čovek je glavni neprijatelj svom jedinom, a našem zajedničkom domu, našoj planeti Zemlji – izjavio je posle današnje akcije Boriša Petković, koordinator akcije i jedan od osnivača.

Eko karavan „Čisto iz ljubavi“ nastavlja uspešan put u zaštiti životne sredine novim akcijama po celoj Srbiji, a sledeća destinacija je Sjenica. Pored Novog Sada, koji su čistili danas, sa ovim akcijama nastaviće se u Raškoj, Beogradu, Novoj Pazovi, Negotinu, Boru, Kraljevu, Goču, Lapovu i Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)