ZAHVALNOST ZA USPEŠNU SARADNJU: Predstavnici SAKOM-a gosti Šapca

V. MITRIĆ

29. 04. 2024. u 18:09

U GRADSKOJ kući grada Šapca danas je održan sastanak gradonačelnika grada na Savi dr Aleksandra Pajića sa sastao se danas sa predstavnicima Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“, predsednikom Ahmetom Muratom Turkogluom, potpredsednicom Biserkom Jevtimijević i članom Upravnog odbora Radetom Nikolićem.

ЗАХВАЛНОСТ ЗА УСПЕШНУ САРАДЊУ: Представници САКОМ-а гости Шапца

Foto: V. Mitrić

Tom prilikom gradonačelnik Pajić uručio je zahvalnicu Muratu Turkoglu za uspešnu saradnju i stipendiranje šabačkih studenata.

- Srpsko-azerbejdžanska privredna komora trenutno stipendira 10 studenata sa teritorije grada Šapca. Od 2022. godine, kada je započeta naša saradnja, „SAKOM“ je kroz program stipendiranja finansijski podržao 15 studenata iz našeg grada. Zadovoljstvo mi je da se lično zahvalim Muratu i uručim zahvalnicu za uspešnu saradnju i stipendiranje šabačkih studenata, pruženoj podršci, brizi i posvećenosti da studentima olakšaju studiranje i put ka sticanju diplome. Zajedno nastavljamo da brinemo o mladima, jer su oni budućnost našeg grada - poručio je Pajić.

„SAKOM“ je udruženje koje okuplja društveno odgovorne kompanije. Trenutno ujedinjuje 27 građevinskih kompanija, koje zajedno učestvuju u realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

- Imajući u vidu da su mladi najdragoceniji deo svakog društva jer predstavljaju svetli deo budućnosti, „SAKOM“ se opredelio da pruža finansijsko ohrabrenje onima kojima je to potrebno, a sa posebnom željom da im pomognemo da ostvare svoje snove o obrazovanju. Kroz naš program stipendiranja za tri godine prošla su 52 studenta. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradom Šapcem, „SAKOM“ je do sada podržao 15 studenata sa teritorije Šapca, dok trenutno 10 šabačkih studenata prima našu stipendiju, što čini 30 % aših stipendista - izjavio je Murat Turkoglu.

Turkoglu je poklonio gradonačelniku Pajiću monografiju o manastiru „Duboki potok“, čije je štampanje finansirao „SAKOM“, sa članovima.

- Postoji jedno posebno značajno partnerstvo koje „SAKOM“ neguje. Reč je o prijateljstvu sa četrnaest vekova starim manastirom Duboki potok, iz opštine Zubin Potok, na severu Kosova, sa manastirskom crkvom koja predstavlja nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture. Upravo je iz štampe izašla monografija o ovom manastiru, a realizaciju u potpunosti finansirao „SAKOM“ i naši članovi - dodao je Turkoglu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima