LOPARIMA VODOVOD, MILIĆIMA HALA : Pokrajinska vlada pomaže opštinama u Republici Srpskoj

J. S.

29. 04. 2024. u 19:55

POKRAJINSKI sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac, danas su u Novom Sadu uručili ugovore vredne 50 miliona dinara j opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj.

ЛОПАРИМА ВОДОВОД, МИЛИЋИМА ХАЛА : Покрајинска влада помаже  општинама у Републици Српској

Foto:Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada ovu novčanu pomoć upućuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a direktor Đedovac potpisao je tim povodom ugovore sa  načelnicima  opština Radetom Savićem i Markom Savićem.

Sekretar Sofić je rekao da je za opštinu Lopare opredeljeno osam miliona dinara za potrebe finansiranja izgradnje vodovoda, dok su sredstva u iznosu od 42 miliona dinara namenjena za izgradnju proizvodne hale u poslovnoj zoni Podgora u opštini Milići.

- Naš cilj je očuvanje jedinstva srpskog naroda i pomoć Srbima iz regiona. Ugovori o novčanoj pomoći opštinama u Srpskoj treba da doprinesu poboljšanju uslova života u tom kraju. Finansiranje izgradnje vodovodne mreže u opštini Lopare doneće boljitak za oko 1.000 građana naselja Priboj, koji će na ovaj način rešiti problem vodosnabdevanja i dobiti vodu za piće. Pomoć Milićima za izgradnju poslovne hale u industrijskoj zoni doprineće većoj zaposlenosti, te samim tim i većem standardu stanovništva, što i jeste cilj podrške koji upućujemo našem narodu izvan matice - istakao je Sofić.

Ovo je druga faza pomoći Pokrajinske vlade Milićima, te ukazao na važnost nastavka podrške u realizaciji ekonomskih, kao i svih drugih vrednih projekata značajnih za opšti napredak našeg naroda u Republici Srpskoj.

Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica ia saradnju sa Srbima u regionu, Aleksandar Đedovac izrazio je zadovoljstvo što je i ovoga puta pomoć usmerena za važne projekte od kojih će stanovništvo u Srpskoj imati veliku korist.

- Planiramo  u maju usmerimo finansijsku podršku za realizaciju  oko petnaest projekata u Republici Srpskoj čija ukupna vrednost iznosi 20 miliona dinara -  najavio je Đedovac i dodao da ova pomoć osim ekonomskog značaja nosi poruku o neprestanoj brizi za srpski narod van Srbije.

Načelnici opština Lopare i Milići izrazili su zahvalnost Pokrajinskoj vladi, ukazavši na važnost stalne podrške Srbije i Vojvodine, koja za njih predstavlja veliki oslonac.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima