NA PROSLAVU MATURE – BESPLATNO: Opština Beočin i ove godine organizuje proslavu za osmake

Lj.P.

02. 05. 2024. u 18:38

VIŠE od 100 učenika i njihovih nastavnika iz dve osnovne škole sa teritorije opštine Beočin, i ove godine imaće besplatnu proslavu maturske večeri čije će troškove snositi Opština Beočin, potvrdila je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

НА ПРОСЛАВУ МАТУРЕ – БЕСПЛАТНО: Општина Беочин и ове године организује прославу за осмаке

FOTO:opština Beočin

Prema njenim rečima, ovo je druga godina zaredom da lokalna samouprava u Beočinu pokriva troškove maturske večere za maturante Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina kao i njihove vršnjake u osmoletki „Jovan Popović“ iz Suseka, koje su jedine dve škole na teritoriji opštine Beočin.

FOTO:opština Beočin

- Ovu novinu smo uveli prošle godine kao znak pažnje i podrške našim osmacima, školama ali i roditeljima – kazala je Jankovićeva. - Još jedna generacija beočinskih đaka uskoro će proslaviti kraj jedne etape svog školovanja i odrastanja i drago nam je što smo u prilici da budemo deo njihovih najlepših uspomena.

Matura je kod nas, kako je dodala, zaista poseban događaj ne samo za učenike već i za njihove porodice i prijatelje i ideja je bila da uz sve troškove sa kojima se suočavaju roditelji, ne bude brige oko sale za restorane i matursku večeru.

FOTO:opština Beočin

- Kao što smo prošle godine najavili, radimo na tome da uz besplatne udžbenike koje Opština obezbeđuje svim učenicima osnovnih škola, besplatna matura postane stalna praksa kod nas u Beočinu - rekla je Janković.

Lj.P.

FOTO: opština Beočin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)