ŽIVOT DAO ZA OTADŽBINU: U vrnjačkom Gračacu obeleženo 25. godina od pogibije Živana Petrovića na KiM

G. ĆIROVIĆ

02. 05. 2024. u 17:22

PARASTOSOM i polaganjem venaca na spomen-obeležje u vrnjačkom selu Gračac, na prigodan način obeleženo je četvrt veka od pogibije meštanina Živana Petrovića 1999. na Kosovu i Metohiji.

ЖИВОТ ДАО ЗА ОТАЏБИНУ: У врњачком Грачацу обележено 25. година од погибије Живана Петровића на КиМ

Opština Vrnjačka Banja

Hrabri borac tadašnje Vojske Jugoslavije, tridesettrogodišnji Petrović nastradao je od NATO projektila u selu Donje Morine, nedaleko od Đakovice. Iza sebe je ostavio majku, suprugu i dve kćerke, a za svoju žrtvu otadžbini posthumno je odlikovan Medaljom za vrline u oblasti odbrane i bezbednosti.

Na njegovo spomen obeležeje ovom prilikom vence su uz članove porodice, rodbinu, prijatelje i komšije položili Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici vrnjačke lokalne samouprave, Vojske Srbije, MZ Gračac i Otroci i boračkih udruženja.

Opština Vrnjačka Banja

 

- Još jednom iskazujemo duboku zahvalnost i poštovanje za najveću žrtvu koju je Živan dao za našu državu. Proteklo je 25 godina od kada je stradao od NATO projektila. Živan, kao i mnogi drugi, odazvao se pozivu otadžbine. Niko od njih nije rekao da neće, iako su znali da idu u rat sa mnogostruko jačim neprijateljem - rekao je Ivan Džatić zamenik predsednika opštine Vrnjačka Banja, dodavši da Srbija nikada nije vodila osvajačke, već uvek oslobodilačke ratove, da srpski narod nikada nije želeo ratne sukobe, već da su mu oni uvek bili nametnuti.

Opština Vrnjačka Banja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)