NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ZA ČETIRI MESECA STOTINU NOVI DAVALACA KRVI: U Somboru upriličen je prijem za dobrovoljne davaoce krvi

J. L.

12. 05. 2024. u 11:49

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u zgradi Županije u Somboru upriličen je prijem za dobrovoljne davaoce krvi, tihe heroje koji dajući najdragoceniju tečnost, čineći nesebičan i human gest, spašavaju ljudske živote,

ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА СТОТИНУ НОВИ ДАВАЛАЦА КРВИ: У Сомбору уприличен је пријем за добровољне даваоце крви

foto: Grad Sombor

 -Zahvaljujući dobroj saradnji sa Crvenim krstom Sombor iz godine u godinu, povećava se broj dobrovoljnih davalaca krvi a među novim davaocima ima sve više mladih. Prošle godine smo imali 59 akcija dobrovoljnih davanja krvi koje je organizovao Crveni krst Sombor. Prikupljeno je 2.009 jedinica krvi - podsetio e gradonačelnik Antonio Ratković. -Raduje me što je među dobrovoljnim davaocima četvrtina žena, što su se uključili i srednjoškolci u ove akcije, a posebno me raduje što za prvih četiri meseca imamo 100 novih davalaca krvi. Svi smo svesni koliko je važno dati krv jer naših pet do deset minuta može nekome spasiti život.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi se tradicionalno obeležava svakog 11. maja, a cilj obeležavanja ovog datuma je taj da se oda počast i priznanje svim dobrovoljnim davaocima krvi koji ovim humanim i nesebičnim činom pomažu da se spasu brojni ljudski životi. Jedna jedinica krvi može da spasi čak tri života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu