NOVI SAD 10 DANA PRESTONICA MATEMATIKE: Tradicionalni prolećni festival matematike od 15. maja na PMF

Lj.P.

14. 05. 2024. u 11:07

NOVI SAD će sledećih 10 dana biti prestonica matematike, a tradicionalni prolećni Festival matematike počinje u sredu, 15. maja, predavanjem dr Mirjane Ivanović u Ogranku SANU u Novom Sadu, o primeni tehnike veštačke inteligencije u medicini.

НОВИ САД 10 ДАНА ПРЕСТОНИЦА МАТЕМАТИКЕ: Традиционални пролећни фестивал математике од 15. маја на ПМФ

FOTO:PMF

U petak, 17. maja na prirodno-matematičkom fakultetu održava se svečani algebarski kolokvijum u čast 75. rođendana profesora Siniše Crvenkovića, s anizom predavanja koja će biti prilagođena široj publici.

U drugoj nedelji festivala, održaće se dva predavanja za širu publiku, u ponedeljak, 20. maja predavanje profesora nenada Teofanova „Da li biste odbili Cayovu nagradu?“ kao i predavanje dr Aleksandra Pavloviča u petak 24. maja, pod naslovom „Koliko chatGPT zna matematiku?“

Dan metodike nastave matematike namenjen profesorima matematike biće u sredu, 22. maja, u okviru čega će načelnik Školske uprave Novi Sad, Milan Grujin pričati o tome kako održati dobar čas matematike. Četvrtak 23. maj posvećen je temama iz primenjene matematike. U četvrtak uveče održava se kviz KvizoMat.

Prolećni festival matematike završava se u petak, 24. maja, jedinstvenom konferencijom srednjoškolaca Matematički podijum mladih i svečanom dodelom nagrada najuspešnijim takmičarima Južnobačkok okruga.

Manifestaciju „Dani matematike u Novom Sadu“ organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada i Ogranak SANU u Novom Sadu. Posete svim događajima su besplatni.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!