EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Stanje u srpskim sredinama u na KiM

D. Zečević

14. 07. 2020. u 15:34

U KLINIČKO– BOLNIČKOM centru u Severnoj Mitrovici trenutno se leči 93 pacijenta od kojih je 11 u Trijažnom centru, 67 je na odeljenju kovid bolnice i 15 na Infektivnom odeljenju.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: Стање у српским срединама у на КиМ

Foto: I.Radulović

- Ukupni kapaciteti za potrebe kovid pacijenata su oko 180 mesta i za sada imamo dovoljno prostora, a izdržaće onoliko koliko se mi kao građani budemo pridržavali mera koje su predložene od strane kriznog štaba - ovim rečima dr Zlatan Elek, v.d. direktora kliničko boničkog centra u Kosovskoj Mitrovici za naš list opisuje stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi i naglašava da je ukoliko zatreba pripremljen i Studentski dom broj 2 koji je izdvojen od ostalih ali da se nada da će građani poštovanjem propisanih emra zaštite rasteretiti zdravstveni sistem koji je trenutno, kako je kazao, prenapregnut.

- Iako imamo obolelih među zdravstvenim radnicima taj broj je zanemljrljiv u odnosnu na one koju su angažovani i u tzv crvenoj odnosno kovid zoni gde smo angažovali najveći broj randika, tako da trenutno to ne utiče na nesmetan rad ustanove - dodaje dr Elek i napominje da je situacija u vezi korona virusa u srpskim sredinama na severu Kosmeta jako ozbiljna kao i da je od posledica kovida 19 preminula još jedna starija osoba.

Napominjući da kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici  poseduje  devet respiratora koje su dobili od Vlade Republike Srbije, pet kliničkih respiratora, četiri mobilna, kao i dovoljno zaštitne opreme, v.d.direktora  kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici napominje da osim toga u ovoj ustanovi poseduju u dovoljno lekova. 

Epidemiološka situacija prema rečima dr Bratislava Laića, direktora kliničko bolničkog centra u Gračanici je takođe ozviljna a na ovoj ustanovi smešteno je 24 pacijenata sa područja grada Prištine, odnsono Lipljana i Kosova Polja.

- U očekivanju smo rezultata testiranja, ali situacija je još uvek pod kontrolom i za sada imamo rapsoloživih kapaciteta i opreme-ističe za naš list dr Lazić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo