ŠABAČKI UGOSTITELJI NERVOZNI: Zbog ograničenja rada do 20 časova osvanuli natpisi "Stop diskriminaciji"

A. D.

16. 07. 2020. u 13:00

NA gotovo svim šabačkim kafićima i drugim ugostiteljskim objektima u četvrtak je osvanuo natpis "Stop diskriminaciji". Ugostitelji kojih u Šapcu ima stotinak, na ovaj način, bune se protiv lokalne mere o ograničenju radnog vremena do 20 časova.

ШАБАЧКИ УГОСТИТЕЉИ НЕРВОЗНИ: Због ограничења рада до 20 часова осванули натписи Стоп дискриминацији

Foto: A. Delić

Oni su već imali nekoliko zajedničkih sastanaka, a zahtev su prosledili i lokalnom kriznom štabu. Međutim, komandant štaba Nebojša Zelenović kaže da je od Zavoda za javno zdravlje stigla preporuka da se strogo pridržavaju republičkih odluka.

- Mi se u Šapcu osećamo kao građani drugog reda, jer svi ostali ugostitelji u Srbiji, koji imaju letnje bašte mogu da rade do 23 časa. Najverovatnije ćemo započeti neki vid radikalnijeg protesta - kaže jedan ugostitelj koji ne želi da mu pominjemo ime.

Foto: A. Delić

Iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu poručuju, opet, da oni ne odlučuju o radnom vremenu kafića, već da samo daju preporuke o merama zaštite.

Foto: A. Delić

Sa lokalnom odlukom o radu ugostiteljskih objekata, kažu, nemaju nikakve veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)