TRAŽILA LEK, POKRENULA BIZNIS: Htela sinu da olakša tegobe zbog bronhitisa, a sada gaji 500 ptica

J. Lemajić

20. 07. 2020. u 07:43 >> 01:20

KADA je pre dve godine kupila prva prepeličja jaja kako bi pokušala da sinu olakša tegobe zbog bronhitisa, Subotičanka Jelena Burnać nije ni pomislila da će danas u svom dvorištu imati farmu japanskih prepelica.

ТРАЖИЛА ЛЕК, ПОКРЕНУЛА БИЗНИС: Хтела сину да олакша тегобе због бронхитиса, а сада гаји 500 птица

Foto

Svaki dan joj počinje i završava se brigom o 500 egzotičnih ptica, smeštenih u podrumu kuće u kojoj živi sa dva sina.

- Moj stariji sin, tada sedmogodišnjak, imao je velikih problema sa bronhitisom, toliko da lekovi nisu uopšte pomagali. Kako se bavim fitnesom, jedna klijentkinja mi je rekla da probam da mu dam prepeličja jaja i uputila me gde da ih kupim. Tako je sve počelo - priča nam Jelena. - Jaja sam kupila od Violete Hamar, a kad sam primetila da je detetu bolje, kupila sam 12 prepelica kako bih imala uvek jaja za nas.

Onda ju je jedan dan, usred treninga, Violeta nazvala i pitala da li hoće da kupi celu farmu japanskih prepelica.

- Kao iz topa sam rekla da hoću! Dala sam zadnji novac za to a da nisam znala ni gde ću ih smestiti, ni kako ću brinuti o njima - iskreno će Jelena. - Međutim, Violeta me je svemu naučila, smestila sam ih u deo kuće i počela da brinem o njima. One su veoma osetljive ptice, reaguju na svaku promenu i zahtevaju pažnju, i svakodnevno moram da im se posvetim najmanje tri sata. Zahtevaju određen režim svetlosti, ishrana mora da bude konstantna, a sa svake promene se mora postepeno preći na staro, inače neće nositi jaja. Hranim ih isključivo prirodno, jer šta vredi ako je nešto lekovito ako nije nastalo od zdravih sirovina.

To joj, pored svih obaveza koje ima kao samohrana majka i fitnes instruktor, ne pada teško, jer zna kakve blagodeti jaja imaju na organizam. Njoj i dečacima jutro počinje sa najmanje tri umućena sveža jaja.

Foto

- Starije dete mi je ozdravilo, a mlađem takođe svakodnevno dajem prepeličja jaja. I sama sam počela da ih pijem i kako sam sportista odmah sam primetila da imam više snage i energije - poručuje naša sagovornica dok skuplja sveža jaja. - Znam dosta ljudi kojima jaja pomažu u borbi sa raznim bolestima, od alergija do tumora, jer stvaraju baznu sredinu u kojoj se ćelije tumora ne razvijaju. Kupuju ih astmatičari, sportisti, naročito oni koji se bave borilačkim sportovima. Koriste se za dijabetes, giht, pritisak i druge bolesti. Neki ih uzimaju preventivno, kako bi sebi i deci ojačali imunitet.

ZA JAČI IMUNITET

JELENINA neobična farmasvakodnevno proizvede oko dve stotine jaja, koje prodaje samo prva dva dana pošto su ih prepelice snele, a već treći dan ih stavlja u neki od zdravih specijaliteta. Rok im je, inače, mesec dana, ali ona insistira na svežim jajima.

- Od onih što ostanu pravim testo, kisela jaja i razne eliksire za imunitet. Stavljam začinska bilja, čili, kurkumu, cveklu... Jaja se skuvaju, napravi se marinada kao za zimnicu i tako u teglicama mogu da stoje - objašnjava Jelena. - Imaju ogromnu količinu gvožđa i kažu da je po tome jedno jaje kao kilogram govedine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!