DVA PACIJENTA NA REPSIRATORU: Situacija u kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici

D.Z.

20. 07. 2020. u 13:53

OD 60 poslatih uzoraka na kovid 19 u srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata registorvan je 31 slučaj novoobolelih od korona virusa dok su dve osobe preminule.

ДВА ПАЦИЈЕНТА НА РЕПСИРАТОРУ: Ситуација у клиничко болничком центру у Косовској Митровици

Foto: Depositphotos

Naime, prema rečima dr Zlatana Eleka direktora kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, situacija vezana za korona virus je jako složena ali ova ustanova, kako ističe, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i Kancelariji za KiM poseduje sve neophodne lekove i opremu, ako i dovoljan broj respiratora.

- Trenutno su nam na respiratoru dve osobe koje pripremamo za dalje lečenje odnosno za transport u Niš i Beograd-ističe za naš list dr Elek dok napominje da je u trijažnom centru trenutno smešteno 15, na infektivnom odeljenju 15 a u kovid bolnici 116 osoba.Inače, od ukupnog broja novoobolelih, četvoro njih je iz Kosovske Mitrovice, devetoro ih je iz Zvečana, četvoro iz Leposavića a dva pacijenata su iz Zubinog Potoka.U opštinama južno od Ibra, registrovano je još 12 obolelih, u Gračanici pet, Gnjilanu tri i u Lipljanu i Prilužju po dva pacijenta. Od početka pandemije 12. marta do danas na Kosovu i Metohiji obolela je 631 osoba dok je od 18 juna od tog broja registrovano 499 obolelih od kojih je 131 osoba na centralnom Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima