UGLJEVIK STASAO U CENTAR DUHOVNOSTI: Vladika Fotije zahvalio načelniku Periću na odličnoj saradnji

V. Mitrić

08. 10. 2020. u 18:12

EPISKOP Fotije nakon osveštanja istakao je da Ugljevik postaje duhovni centar Eparhije zvorničko-tuzlanske.

УГЉЕВИК СТАСАО У ЦЕНТАР ДУХОВНОСТИ: Владика Фотије захвалио начелнику Перићу на одличној сарадњи

Foto: V. Mitrić

Pored hrama u izgradnji Ugljevik ima i hram Svete Petke Paraskeve kao i manastir Svetog Aleksandra Nevskog koga su podigli ruski vojnici koji su bili u mirovnoj misiji ali i brojne druge hramove.

Vladika kaće da je "radost jer su osveštana zvona koja prema njegovim rečima treba da budu glas sabiranja srpskog naroda kada se čuju".

- U molitvama smo  govorili da zvona štite od raznih nepogoda, oluja, grada i drugih neprilika, a mnogi ljudi žive od zemlje koja im daje plodove a Crkva se moli Bogu da im zaštiti plodove - rekao je episkop Fotije.

Episkop Fotije ocenio je odličnom saradnju sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem istakavši da je Perić primer dobre saradnje Crkve i vlasti na lokalnom nivou te da je prisutan u svim hramovima.

Načelnik Perić, koji je i zamenik predsednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničke-tuzlanske  zahvalio je episkopu Fotije za koga ističe da uvek  donosi radost u opštinu Ugljeviku.

- Sabrali smo danas da osveštamo zvona hrama u izgradnji koga gradimo i na taj način gradimo našu veru pravoslavnu imajući u vidu da je upravo vera i crkva održala srpski narod na ovim prostorima - rekao je Perić i dao obećanje da će još snažnije podržavati Srpsku pravoslavnu crkvu i u narednom periodu.

Starešina hrama, protojerej-stavrofor Duško Tanacković rekao je da će već od sutra da se zvona podignu i postave.

Tanacković je rekao da se nastavlja gradnja hrama, unutrašnji radovi kao i radovi na fasadi i zahvalio ljudima dobre volje koji su priložnici ovog hrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!