CRVENI KRST U PARAĆINU SVAKODNEVNO RADI SA DECOM: Zdravstveno-preventivna predavanja za osnovce i srednjoškolce

Z. RAŠIĆ

14. 10. 2020. u 11:27

OD 13. do 19. oktobra paraćinski Crveni krst, koji veliki deo svojih aktivnosti posvećuje deci i mladima, organizuje zdravstveno-preventivna predavanja, u saradnji sa Domom zdravlja.

ЦРВЕНИ КРСТ У ПАРАЋИНУ СВАКОДНЕВНО РАДИ СА ДЕЦОМ: Здравствено-превентивна предавања за основце и средњошколце

Foto: Z. Rašić

Prvog dana predavanje je održano u OŠ "Đura Jakšć", sutra se održava u školi "Branko Krsmanović", a 16. i 19. oktobra u OŠ "Stevan Jakovljević".

Međunarodni dan mentalnog zdravlja pričom na tu temu, koju je održao psiholog Goran Ristić, obeležen je u Mašinsko-elektrotehničkoj školi, a edukacija učenika prvog razreda organizovana je u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" povodom 13. oktobra, Međunarodnog dana smanjenja rizika od nesreća.

Cilj ove edukacije je podizanje svesti, prvenstveno kod dece, o prevenciji prirodnih nepogoda i zaštiti od njih, pa su prvaci i ovog puta naučili kako da reaguju ako dođe do oluje, požara ili poplave. Kako kaže Ivan Đorđević iz Crvenog krsta, mališani su na prezentaciji upoznati sa mogućim rizicima nesreća. Planirana je pokazna vežba uz učešće vatrogasaca, kao i prethodnih godina, ali zbog kiše i nemogućnosti da se ta vežba obavi u dvorištu, održana je radionica.

Direktor škole "Radoje Domanović", Aleksandar Jovanović, ocenio je da je svako predavanje u organizaciji Crvenog krsta za njih vrlo bitno jer se učenici upoznaju sa najrazličitijim opasnostima koje mogu da im zaprete u svakodnevnom životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)