IZ BIJELJINE SA DVA ODLIČJA: Priznanje za subotički hor „Mironosice“

J.L.

19. 10. 2020. u 17:02

NA međunarodnom takmičarskom festivalu "Majske horske svečanosti", koji se ove godine održao u Bijeljini, Ženska vokalna grupa "Mironosice Subotica" osvojila je zlatnu medalju u kategoriji "pravoslavna muzika" i srebrnu u kategoriji "ženski horovi".

ИЗ БИЈЕЉИНЕ СА ДВА ОДЛИЧЈА: Признање за суботички хор „Мироносице“

Foto: J.L.

Festival se ove godine održao u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom virusa kovid-19, a okupio je solo pevače, horove i vokalne ansamble iz Slovenije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske i Srbije.

Svi učesnici su bili u obavezi da pošalju snimke takmičarskih kompozicija koje je ocenjivao petočlani žiri, kojim je predsedavala dr Dragana Cicović.

- Uslov za učešće bio je da snimci izvođenja ne budu stariji od 11 meseci, a mi smo odlučile da pošaljemo nemontirane, nefrizirane, "žive" snimke, jer smatramo da su ti snimci autentični doživljaj koji publika ima na našim koncertima – objašnjava horovođa Ivana Gospić. - Predstavile smo se kompozicijama "Što se bore misli moje", "Ognjište belog orla" i spletom srpskih pesama za koje smo nagrađene srebrom u kategoriji "ženski horovi", dok smo za "Gospodi usliši", "Svjete tihi" i "Slava Bogu za vse" nagrađene zlatnom medaljom u kategoriji "pravoslavna muzika".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)