SADNICE NA KUĆNU ADRESU: Novost iz čačanskog instituta za voćarstvo

V. I.

26. 10. 2020. u 16:27

INSTITUT za voćarstvo u Čačku započeo je sezonu prodaja sadnica, a novina je što ove godine sadni materijal kupci mogu da dobiju i na kućnu adresu, što je posebno obradovalo kupce iz udaljenih čačanskih sela i okoline.

САДНИЦЕ НА КУЋНУ АДРЕСУ: Новост из чачанског института за воћарство

Foto arhiva

Kao i prethodnih godina ova naučna ustanova koja se bavi proizvodnjom sadnica i stvaranjem novog sadnog materijala, kao i sorti voćaka, najveće interesovanje vlada za šljivu, ali i za kajsiju, orah i lesku.

Pre sedam dana krenuli smo sa vađenjem sadnog materijala iz naših zasada i sa prodajom svih vrsta drvenastih voćaka: šljive, jabuke, kruške, trešnje, višnje, breskve. Rasadu sadimo za svih 18 sorti šljive koje je Institut stvorio u prethodnom periodu - rekao je direktor čačanskog Instituta Milan Lukić.

- Imamo i naše interne kontrole, iako nismo obavezni po zakonu, da bi naši proizvođači bili potpuno sigurni i bezbedni kada je u pitanju sadni materijal.

Iz ove naučne ustanove, da podsetimo, do sada je izašlo  46 oplemenjenih sorti raznog vrsta voća, a najpoznatije su svakako sorte šljive, 18. po redu je „lana” koja je proletos stigla na sadnju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)