NA KORAK OD VANREDNOG STANJA U Prijepolju od korone obolelo još 63

A. Rovčanin

27. 10. 2020. u 13:24

NA teritoriji Zlatiborskog okruga u periodu od 21. do 27. oktobra korona virus je potvrđen kod 117 osoba: Prijepolje 63, Užice 21, Požega 11, Priboj 8, Kosjerić 5, Arilje 2, Nova Varoš 2, Sjenica 2, Čajetina 2 i Bajina Bašta 1.

НА КОРАК ОД ВАНРЕДНОГ СТАЊА У Пријепољу од короне оболело још 63

Foto: A.R.

Od početka epidemije do danas na teritoriji Zlatiborskog okruga  ukupno je potvrđeno 2812 slučajeva infekcije korona virusom. Najveći broj zaraženih i dalje je u  Užicu  882, Požega 343, Prijepolje 303, Priboj 287, Arilje 207, Bajina Bašta 196, Nova Varoš 187, Sjenica 171, Čajetina 164, Kosjerić 72.


Žarište korona virusa u Zlatiborskom okrugu je  Prijepolje, koje je na korak od uvođenja vanredne sitiacije, zbog neodgovornog ponašanja građana koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta. Predsednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u gradu na Limu trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

- Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što verujem da niko ne želi - kazao je Babić.

On se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabeležen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

- Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja - zaključio je prvi čovek opštine Prijepolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)