SVI BI IME PATRIJARHA PAVLA: U Vranju nazive dobijaju ulice, trgovi i zaseoci na ukupno 1.154 lokacije

J. STOJKOVIĆ

02. 11. 2020. u 08:20

ODBORNICI Skupštine grada u Vranju su usvojili predlog Odluke kojom se utvrđuju nazivi ulica, trgova i zaseoka za ukupno 1.154 lokacija.

СВИ БИ ИМЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: У Врању називе добијају улице, тргови и засеоци на укупно 1.154 локације

Foto J. Stojković

Dosad bezimene saobraćajnice će dobiti nazive po poznatim herojima iz svih naših ratova, te glumaca, pisaca, slikara i znamenitih Vranjanaca, a u predlozima mesnih zajednica je dominiralo ime patrijarha Pavla.

Miroslav Nikolić, Foto Gradska uprava

Projektom nazvanim "Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji", koji je pokrenula i realizuje Vlada Srbije - sa svim relevantnim ministarstvima i organizacijama - predviđeno je kreiranje zvanične baze podataka u cilju lakšeg i efikasnijeg korišćenja, što će rad državnih institucija učiniti efikasnijim.

- Mi smo ovaj posao započeli još 2018, a sada ga i tehnički privodimo kraju - objašnjava šef vranjskog Odseka za poslove sa mesnim zajednicama Miroslav Nikolić, napominjući i to da će ulicu u gradu pod Pržarom dobiti Milena Dravić, Dragan Gaga Nikolić, Sava Šumanović, Mitke, Bata Živojinović, Milan Mladenović... ali i Vranjski izviđači.

Lakše i katastru

SASTAVNI deo odluke čini i imenovanje 220 ulica koje imaju svoje nazive, određene su katastarskim parcelama i dobile su svoj matični broj, ali se u Katastru još vode kao nezvanične jer ne postoje dokumenta na osnovu kojih su uopšte dobile nazive. Ovom odlukom će i ove, već postojeće ulice postati - zvanične.

Kaže i to da će konačno biti rešen problem ovdašnjih naselja poput Raške i Palestine, u kojima samo nekoliko ulica imaju nazive, što je tamošnjim ljudima stvaralo brojne probleme - naročito kada bi pozivali Hitnu medicinsku pomoć ili vatrogasce.

Sada su na redu postavljanja tabli i kućnih brojeva, a potom i promena adresa u ličnim dokumentima Vranjanaca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)