OBEZBEĐIVAĆE VISOKE DEČANE: Vojnici Severne Makedonije se priključili se KFOR

D.Z.

03. 11. 2020. u 15:12

MISIJI KFOR-a na tzv. Kosovu koju predvodi NATO priključio se i 27 kontingent sa 44 vojnika iz kasarne "Kuzman Josifovski-Pitu" iz Tetova iz Severne Makedonije, čiji će zadaci , kako se navodi u saopštenju komande KFOR-a iz Prištine biti patroliranje i obezbeđivanje manastira Visoki Dečani, kao i kampa "Vilađo Italia” koji je sedište Regionalne Komande Zapad u Peći.

ОБЕЗБЕЂИВАЋЕ ВИСОКЕ ДЕЧАНЕ: Војници Северне Македоније се прикључили се КФОР

Foto: KFOR

- Ostali deo kontigenta radiće kao štabni oficiri u Glavnom Štabu Kfora u Prištini- saopšteno je iz te vojne misije nakon ceremonije podizanja zastave Severne Makedonije u štabu Regionalne komande Zapad a ovoj ceremoniji prisustvovao je i komandant snaga na Kosovu general-major Mikele Risi.

On je poručio raspoređenim vojnicima da će njihov poduhvat pomoći jačanju veza i jačanju odnosa između Severne Makedonije i ostalih 26 članica koje trenutno služe u misiji KFOR-a koju predvodi NATO.Vojni kontigent iz Severne Makedonije, predvodi kapetan Hristijan Dimčevski a iz komande Kfora navode da će doprinos pripadnika severnomakedonske armije misiji KFOR-a na Kosovu nastaviti da raste tokom 2021.godine. Plan je da se već u narednoj rotaciji od šest meseci broj vojnika poveća na više od 60.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)