ZDRAVI SOKOVI IZ ĐAČKE KLUPE: Učenici poljoprivredne škola iz Požarevca prerađuju najkvalitetnije voće i povrće

D. NOVKOVIĆ

05. 11. 2020. u 14:01

UČENICI prehrambene struke Poljoprivredne škole sa domom učenika "Sonja Marinković" u Požarevcu, u okviru praktične nastave prerađuju najkvalitetnije voće i povrće - plodove sa vlastite ekonomije.

ЗДРАВИ СОКОВИ ИЗ ЂАЧКЕ КЛУПЕ: Ученици пољопривредне школа из Пожаревца прерађују најквалитетније воће и поврће

Foto D. Novković

Odnedavno, asortiman njihovih gotovih proizvoda je proširen i matičnim sokom od aronije koji se, zbog svoje biološke vrednosti, koristi i kao hrana, i kao lek...

- Učenici su sa profesorima, marljivim radom, te primenom adekvatnog i bezbednog tehnološkog postupka, sva nutritivna svojstva iz ploda bobice aronije i bukvalno pretočili u staklenu ambalažu - kaže direktor Poljoprivredne škole Vidoje Vukašinović.

Foto D. Novković

Matični sok od aronije je moguće nabaviti ne samo u školskom prodajnom objektu nazvanom "Naša tezga - zdrav kutak", na Zelenoj pijaci u Ulici Lole Ribara, već i u objektima pojedinih apotekarskih ustanova.

Podsetimo, Poljoprivrednu školu koja radi već 148 godina pohađa oko 400 đaka raspoređenih u 18 odeljenja, a nastava je organizovana u oblastima poljoprivrede, veterine, hortikulture i prerade hrane. Ovdašnji učenici su osnovali i zadrugu "Riznica", posredstvom koje prodaju ono što proizvedu i - zarađuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!