USKORO KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Neimari trenutno rade na tri glavna objekta

S. Babović

10. 11. 2020. u 17:40

GRAĐEVINCI trenutno rade na izgradnji tri glavna objekta buduće KOVID bolnice u Kruševcu, druge regionalne zdravstvene ustanove ovog tipa u Srbiji.

УСКОРО КОВИД БОЛНИЦА У КРУШЕВЦУ: Неимари тренутно раде на три главна објекта

Foto: Novosti

Bolnica, koja se gradi u kasarni “Rasina” u naseljenom mestu Parunovac,primaće pacijente iz centralne i jugoistične Srbije.

- Trenutno se izvode radovi na izgradnji centralnog objekta, intenzivne nege i poluintenzivne nege i to su tri glavna objekta u krugu - kaže Mihajlo Lačić,šef gradilišta.

Foto: Novosti

- Paralelno se izvode radovi na pratećim objektima,  (kotlarnica,vešeraj,kapela,kuhinja).Ukupna površina kompleksa biće 12.500 kvadrta i bolnica će biti kapaciteta oko 500 ležajeva.Planirano je da se sve završi do 15.decembra,prema dinamici i ugovor i mi ćemo taj rok,naravno, ispoštovati. 

KOVID bolnica u Kruševcu,kako je istakao nedavno predsednik Aleksandar Vučić imaće 150 jedinica intenzivne nege.

POSLE EPIDEMIJE-BOLNICA OSTAJE KRUŠEVCU

KAKO je predočeno ranije, multifunkcionalna bolnica sa sofisticiranom opremom ostaće građanima Kruševca i Rasinskog okruga izvesno i nakon završetka epidemije virusa korona.

Radovi na rušenju starih objekata i raščišćavanju šuta u kasarni,koja izvesno vreme nije bila u funkciji, krenuli su 25.jula. Na ovim poslovima bili su angažovani pripadnici Vojske Srbije uz logističku podršku lokalne samouprave.

Izvođač je firma “Termomont”,a među podizvođačima je više građevinskih firmi i lokalnih preduzeća.Kamen temeljac postavljen je sredinom avgusta,a tom prilikom premijerka Ana Brnabić napomenula da je reč o investiciji od milijardu i 724.200.000 dinara.

Foto: Novosti

Kruševačka bolnica je, na osnovu planova u koje su “Novosti” imale uvid,praktično “manja verzija” KOVID bolnice na Batajničkom drumu.

Foto: Novosti

Imaće više zasebnih objekata(prijemna ambulanta, intenzivna i poluintenzivna nega,centralni objekat,operaciona sala, hemiodijaliza, laboratorija,odeljenje dijagnostike-skener, magnetnu rezonancu, rengen).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!