KORONA PO DRUGI PUT U SRPSKOM VRTIĆU: Najmlađa grupa dece iz predškolske ustanove u Petrovcu na Mlavi u izolaciji, vaspitačice zaražene

Novosti online

10. 11. 2020. u 21:27

GRUPA najmlađeg uzrasta dece vrtića Predškolske ustanove (PU) Galeb iz Petrovca na Mlavi, od juče se nalazi u samoizolaciji jer su dve vaspitačice zaražene korona virusom.

КОРОНА ПО ДРУГИ ПУТ У СРПСКОМ ВРТИЋУ: Најмлађа група деце из предшколске установе у Петровцу на Млави у изолацији, васпитачице заражене

Foto GU u Kraljevu

Kako objašnjava direktorka ove ustanove, Danijela Lazić, potvrdu da su inficirane virusom kovid 19, obe vaspitačice dobile su za vikend.

- Preduzete su sve mere u skladu sa sprečavanjem širenja epidemije. Obe vaspitačice se osećaju dobro, a grupa o kojoj se staraju nalazi se u izolaciji. Reč je o grupi dece najmlađeg uzrasta, i njih ima 14. Oni će naredne dve nedelje biti kod kuće - navodi Lazićeva nagašavajući da su mere donosili u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

Direktorka PU Galeb kaže i da poštuju sve mere prevencije, da se i deci i roditeljima meri temperatura na ulazu u vrtić, te da se ruke redovno peru i dezinfikuju.

- Deca nisu testirana jer nemaju nikakve simptome. Ipak, roditelji su sa svime upoznati i rečeno im je da prate stanje svoje dece te da se jave pedijatru ukoliko primete bilo kakvu tegobu - kaže Danijela.

Zbog pojave korona virusa, celo vaspitno osoblje je testirano i svi su negativni.

Inače, korona je već jednom ušla u ovu predškolsku ustanovu, kada su još dve vaspitačice bile zaražene. One su, kako ističe direktorka, već bile u samoizolaciji i vratile su se na posao. Ni tada niko od mališana nije ispoljavao nikakve simptome infekcije virusom kovid 19.

Podsetimo, korona je ekplodirala u vrtiću "1001 radost" u Leskovcu, gde je čak 11 zaposlenih pozitivno na korona virus. Kako su naveli iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac, preporuka je da deca ostanu u vrtiću, a da o njima, dok su u predškolskoj ustanovi, brinu drugi vaspitači, iz nekih drugih vrtića.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo