OBOLELI SVIH UZRASTA: U Kolubarskom okrugu 60 novozaraženih

Tanjug

11. 11. 2020. u 08:33

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, u Kolubarskom okrugu bilo je 60 novoobolelih od kovida - 56 u Valjevu, troje u Mionici, jedna osoba na Ubu.

ОБОЛЕЛИ СВИХ УЗРАСТА: У Колубарском округу 60 новозаражених

Opšta bolnica u Valjevu

Direktorka Valjevskog zavoda za javno zdravlje Marija Gavrilović rekla je za RTS da se može reći da je svaki naredni talas korona virusa sve brojniji.

- U prvom talasu u martu i aprilu je bilo 199 osoba, u sledećem je bilo pet puta više obolelih i pozitivnih, a sada od polovine oktobra ima 825 obolelih osoba - već smo stigli drugi talas - rekla je dr Gavrilović.

Situacija je nepovoljna, obolelih i pozitivnih ima u svim starosnim grupama, najviše u grupi radnoaktivnog stanovništva.

Ona je rekla da ima obolelih i među zdravstvenim radnicima, dok je u srednjim školama 30 pozitivnih učenika, u osnovnim 18.

- U svim preduzećima ima obolelih i pozitivnih, tako da se lokalna transmisija obavlja u celoj populaciji - zaključila je dr Gavrilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)