OGREV ZA SOCIJALNO UGROŽENE U KIKINDI: Drva će dobiti oko 1.000 domaćinstava

R. Šegrt

19. 11. 2020. u 16:00

U KIKINDI je počela podela ogrevnog drveta socijalno ugroženim porodicama, koje je obezbedio Grad.

ОГРЕВ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ У КИКИНДИ: Дрва ће добити око 1.000 домаћинстава

Podela drva za ogrev/ Foto: Grad Kikinda

Ogrev su najpre dobile porodice u Ruskom Selu, Novim Kozarcima i Banatskom Velikom Selu. Predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, izjavio je da će ovaj vid pomoći najpre dobiti seoska, a potom i domaćinstva u gradu. Planirano je da se akcija završi sredinom decembra.

- Drva za ogrev trebalo bi da dobije oko 1.000 domaćinstava. Za nabavku ogreva iz gradskog budžeta opredeljeno je oko sedam miliona dinara. Pomoć će dobiti porodice sa troje i više dece, dobrovoljni davaoci krvi, staračka domaćinstva, pojedinci i porodice sa hronično obolelim članovima, porodice koje imaju osobe sa smetnjama u razvoju ili invalidna lica, kao i socijalno ugrožene osobe. Sve prijave građana razmatrala je posebna komisija - objasnio je Bogdan.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!