ŠTAB ZAHTEVA STRIKTNO POŠTOVANJE MERA: U Vlasotincu broj novih i pozitivnih pacijenata u blagom padu

I.M.

02. 12. 2020. u 16:47

U KOVID ambulanti vlasotinačkog Doma zdravlja broj novih pregleda zbog sumnje na infekciju virusom korona je u blagom padu, a manji je i broj zaraženih osoba.

ШТАБ ЗАХТЕВА СТРИКТНО ПОШТОВАЊЕ МЕРА: У Власотинцу број нових и позитивних пацијената у благом паду

Foto: OU Vlasotince

Broj novih pregleda u strukturi njihovog ukupnog broja sada čini trećinu, dok dve trećine pacijenata dolazi na kontrolu. U Domu zdravlja kažu da je novih 10 pozitivih osoba, u poslednja 24 časa, potvrđeno na osnovu antigenskih testova, a da se trenutno čekaju rezultati 154 PCR testa.

Ukupan broj pacijenata u kovid ambulanti se, od ponedeljka, kreće oko 200. To je znatno više u odnosu na prošlonedeljni prosek od 130 pregleda, ali se objašnjava time da su među njima i pozitivni pacijenti koji se javljaju lekarima radi doznaka za bolovanje koje dostavljaju poslodavcima na kraju meseca.

U vlasotinačkom Domu zdravlja, od prošlog četvrtka, montira se novi rendgen aparat koji će početi sa radom posle saglasnosti Direktorata za radiacionu i nikluernu sigurnost i bezbednost Srbije o čemu će građani blagovremeno biti obavešteni.

Štab za vanredne situacije insistira na striktnom poštovanju mera kako bi se ubrzalo poboljšanje epidemiološke situacije u ovoj opštini gde je pre dvadesetak dana, zbog velikog broja zaraženih u odnosu na broj stanovnika, uvedena vanredna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku