U OVOM GRADU U SRBIJI JE OZBILJNA SITUACIJA: Štab za vanredne situacije odredio visoke kazne za nepoštovanje mera

Tanjug

03. 12. 2020. u 18:04

PREMA poslednjim podacima Doma zdravlja Kuršumlija, od 70 testiranih uzoraka, u toj opštini registrovano je još 37 pozitivnih, a Štab za vanredne situacije ocenio je epidemiološku situaciju ozbiljnom i doneo set preporuka za čije nepoštovanje će biti visoke novčane kazne.

У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ЈЕ ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА: Штаб за ванредне ситуације одредио високе казне за непоштовање мера

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je saopšteno nakon dananje sednice Štaba, preporučuje se građanima koji su pozitivni na virus korona i kojima je izrečena mera samoizolacije da ispoštuju te mere u trajanju od 14 dana, kao i članovima porodica osoba koje su pozitivne da bez obzira što nemaju simptome bolesti, poštuju mere samoizolacije u trajanju od 14 dana računajući od dana potvrđivanja pozitivnog testa člana porodice.

Za one koji ne budu poštovali te preporučene mere predviđene su visoke novčane kazne i krivična odgovornost za nepoštovanje obavezne samoizolacije, a sprovođenje mera kontrolisaće nadležne inspekcijske službe, Republička sanitarna inspekcija, komunalna inspekcija opštine Kuršumlija i MUP.

Takođe, građanima je preporučeno, kako se navodi na sajtu opštine Kuršumlija, nošenje zaštitinih maski na otvorenom prostoru, pored obaveze nošenja u zatvorenom prostoru i obaveze držanja distance između dve osobe od najmanje 1,5 metra u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove