PET SLIKA ZA PETORO LJUDI: Izložba multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića u Kraljevu

G.Ć.

04. 12. 2020. u 14:21

UZ poštovanje svih epidemioloških mera, u galeriji kraljevačkog Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba radova multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića Pavketa iz Kraljeva pod simboličnim nazivom – Pet slika za petoro ljudi.

ПЕТ СЛИКА ЗА ПЕТОРО ЉУДИ: Изложба мултимедијалног уметника Саше Павићевића у Краљеву

Foto: KC Ribnica

- Ovo je generativna vrsta umetnosti u kojoj se prilikom stvaranja prave namerne greške. Iako imam oko dve i po hiljade radova, odlučio sam da izložim samo pet. Zbog aktuelne epidemije dozvoljeno je da na otvaranju bude samo petoro posetilaca i otuda ovakav naziv – rekao je Pavićević na otvaranju.

Foto: KC Ribnica

Kako je umetnik istakao, njegova interesovanja sežu od sporta, muzike, pisane reči i fotografije do računara… Oprobao se i u izradi skulptura od gline, a od osamnaeste godine piše poeziju i do sada je napisao više od hiljadu pesama. Poslednjih dvanaest godina bavi se digitalnom fotografijom i imao je više samostalnih virtuelnih izložbi.

- Pavićević je autor sjajnih dela za koja mnogi ne bi mogli da poveruju da su urađena od strane jednog čoveka – naglasio je ovom prilikom Vladan Slavković, kraljevački umetnik. - Njegovi radovi sadrže mnogo različitih stilova i pristupa, što kao samog čoveka, što kao umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove