USVOJEN BUDŽET KIKINDE ZA NAREDNU GODINU: U gradskoj kasi trebalo bi da bude skoro 2,7 milijardi dinara

Foto: Opština Novi Kneževac

18. 12. 2020. u 19:20

NAREDNE godine u kasu Grada Kikinde, od raznih prihoda, trebalo bi da se slije oko 2.694.000.000 dinara. Tako su procenili odbornici Skupštine grada i na sedmoj sednici lokalnog parlamenta, u petak, doneli takvu odluku.

УСВОЈЕН БУЏЕТ КИКИНДЕ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ: У градској каси требало би да буде скоро 2,7 милијарди динара

Foto: R. Šegrt

Oni smatraju da je planirani ukupni prihod realan i ostvariv. Na to upućuje i iskustvo iz ove godine, jer ovogodišnji budžet nije realizovan onako kako je zamišljeno, pa je u kasi manje čak 700 miliona dinara. Zato je ovogidšnji budžet čak 500 miliona dinara niži nego prošle godine.

Foto: R. Šegrt

 

Najviše novca i ove godine, trebalo bi da se zaradi od poreza na zarade, rudne rente i izdavanja državne zemlje u zakup. Od većih investicija planiran je ulaganje u fabriku vode, rekonstrukciju gradskog trga i bolnice, završetak izgradnje Gradske pijace, kapele u Bašaidu, kuglane u Novim Kozarcima, nastavak obnove kanalizacione mreže.

- Imajući u vidu da je epidemija koronavirusa izazvala velike ekonomske problem u svim državama, vrlo oprezno smo projektovali budžet i u skladu sa realnim prihodima. Vodili smo računa o prioritetima i uvažavajući strategiju i ciljeve koji proizilaze iz buduće strategije grada u narednom period - objasnila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Foto: Opština Novi Kneževac

 

BUDžET NOVOG KNEŽEVCA

 

Odbornici Skupštine opštine Novi Kneževac odlučili su da budžet za 2021. godinu iznosi 510 miliona dinara. Predsednik Opštine dr Radovan Uverić ocenjuje da ta suma može da obezbedi normalno funkcionisanje opštine bez obzira na pandemiju. Značajnija ulaganja predviđena su u putnu infrastrukturu, a povećan je i iznos za socijalnu zaštitu, kako bi se što bolje zbrinuli stariji i deca. Planirana je izgradnja nove autobuske stanice, a u selima autobuska stajališta.

Opozicija , na drugoj strani, smatra da se očekuje previsoka cifra, jer je ovogidšnji budžet “tanji” za oko 700 miliona dinara u odnosu na usvojeni. Naime, od planirane oko 3,2 milijarde ostvareni prihod je oko 2,5 milijardi dinara. Zato Goran Dumitrov, odbornik GG “Naše malo mesto” misli da je realnije da se dogodine prihoduje oko 2,3 milijarde dinara.

- Želja nam je bila da kreiramo budžet isključivo na osnovu prihoda – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)