SEČANJ SADI SVOJE DRVO: Pripreme su završene, sledeće godine kreće pošumljavanje opštine

B. Grujić

20. 12. 2020. u 16:06

MEĐU pet vojvođanskih opština koje će prve biti obuhvaćene akcijom "Zasadi drvo", osim Žablja, Kikinde, Zrenjanina i Žitišta, našla se i opština Sečanj, koja će u narednom periodu aktivno učestvovati u sadnji drveća u selima ove male, Srednjobanatske opštine.

СЕЧАЊ САДИ СВОЈЕ ДРВО: Припреме су завршене, следеће године креће пошумљавање општине

Foto: S. Mladenoski

Na osnovu podataka Vojvodina spada u najsiromašnije regije u Evropi, sa samo 7,1% šumovitosti, a osnovni razlog je što je to područje dominantno poljoprivredni region, pa su upravo zbog toga, Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, zajedno sa JP „Vojvodinašume", pokrenuli akciju da se povećavaju površine pod šumama u pomenutih pet vojvođanskih opština.

- Sa velikim zadovoljstvom uključili smo se u akciju, već obavili niz pripremnih radnji i u novoj godini krećemo sa sadnjom - naglasio je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe