OPTIMISTIČNI POČETAK GODINE: Na kovid-odeljenju u Paraćinu samo 41 pacijent

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 01. 2021. u 17:46

Poslednjeg dana prethodne godine na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu bio je hospitalizovan samo 41 pacijent, što znači da je broj praktično prepolovljen u odnosu na period iz druge polovine decembra.

ОПТИМИСТИЧНИ ПОЧЕТАК ГОДИНЕ: На ковид-одељењу у Параћину само 41 пацијент

Foto: Z. R.

Velika opreznost, međutim i dalje je neophodna uprkos tome što postoji dobar trend budući da je u prethodna 24 sata pre poslednjeg dana decembra još jedna osoba preminula od posledica kovida, a na odeljenju je šestoro obolelih na kiseoničnoj podršci preko respiratora, jedan pacijent je intubiran i još petoro njih je na neinvazivnoj ventilaciji.

U kovid-ambulanti Doma zdravlja primetno je smanjenje broja pacijenata koji se javljaju na prvi pregled sa simptomima respiratornih infekcija, pa će u dane novogodišnjih praznika, zaključno sa nedeljom, ambulanta raditi dva sata kraće nego do sada, od 7 do 20 sati.

Od 1. do 29. decembra samo u toj ambulanti registrovano je 929 slučajeva inficiranih virusom korona sa područja paraćinske opštine, a u ovu cifru nisu ušli oni koji su testirani u drugim zdravstvenim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!