INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE OBJAVIO NOVE PODATKE: U Novom Sadu utrostručen broj novozaraženih virusom korona

S.B.

03. 01. 2021. u 16:13

U VOJVODINI je registrovano 366 novih slučajeva zaraženih korona virusom od čega je najveći broj u Novom Sadu, gde je prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, sa 52 tokom prethodnog dana, porastao na 150.

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВОЈВОДИНЕ ОБЈАВИО НОВЕ ПОДАТКЕ: У Новом Саду утростручен број новозаражених вирусом корона

Foto: N.Karlić

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna. To ističu u Institutu za javno zdravlje Vojvodine i naglašavaju da je u ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini 31.952, od čega je najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu, 8.658, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 1.700, Bačka Palanka sa više od 1.500, Subotica i  Kikinda sa više od 1.300 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema. U Institutu apeluju na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu