EPIDEMIJA U PČINJSKOM OKRUGU: 63 osobe pozitivne na virus korona

J.S.

07. 01. 2021. u 15:49

PREMA najnovijim podacima vranjskog Zavoda za javno zdravlje od 232 obrađena uzorka iz Pčinjskog okruga, 63 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 38 je iz Vranja, 7 iz Surdulice, 9 iz Bujanovca, 5 iz Preševa i po 2 iz Vladičinog Hana i Bosilegrada.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: 63 особе позитивне на вирус корона

Foto Ž. Knežević

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljen je 151 pregled, od kojih je 60 prvih. Uzorkovana je krv i urađeno je RTG pluća kod 106 pacijenata. Urađena su 74 antigenska testa, od kojih su 24 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 47 pacijenata.

105 pacijenata hospitalizovano je u vranjskim kovid bolnicama. Od tog broja 93 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, na kiseoniku 59.

Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, 10 je otpušteno, a od tog broja jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju 55 slobodnih  bolničkih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima