PRVI KRUG VAKCINACIJE: U Kraljevu počela imunizacija medicinskih radnika

G.Ć.

09. 01. 2021. u 13:32

POSLE uspešne vakcinacije zaposlenih i korisnika usluga Gerontološkog centra u obližnjoj Mataruškoj Banji, i u Kraljevu je u subotu počela imunizacija zaposlenih medicinskih radnika u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama – Opštoj bolnici „Studenica“, Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) i SB „Agens“.

ПРВИ КРУГ ВАКЦИНАЦИЈЕ: У Краљеву почела имунизација медицинских радника

Foto: G. Šljivić

Prvog dana pristigao je kontigent od 100 „Fajzerovih“ vakcina, a imunizaciju sprovodi uigrani tim kraljevačkog Doma zdravlja u saradnji sa ZZJZ. Očekuje se da će u ovom, prvom krugu, „Fajzerovu“ vakcinu na dobrovoljnoj bazi primiti oko 90 zdravstvenih radnika, a nove doze pristizaće sukcesivno u zavisnosti od broja prijavljenih.


- Uskoro očekujemo i rusku „Sputnjik“ vakcinu za koju vlada mnogo veće interesovanje i na spisku je već više od 200 zaposlenih – kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica“.


Prema njegovim rečima, u poslednja dva meseca prošle godine u ovoj ustanovi je od kovida-19 obolelo ukupno 358 zdravstvenih radnika. Većina je izlečena, a u izolaciji je trenutno još troje lekara, sedam medicinskih sestara i pet nemedicinskih radnika.

- Svi oni će moći da se vakcinišu tek u februaru, tako da očekujemo da će u kratkom roku vakcinu primiti više od 600 zaposlenih u opštoj bolnici. To je iznad 50 odsto, što je sjajna cifra – naglasio je dr Mrvić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024