EPIDEMIJA PREKINULA TRADICIJU: Ove godine bez bogojavljenskog plivanja u Vlasotincu

I.Mitić

18. 01. 2021. u 12:45

ZBOG aktuelne epidemiološke situacije ove godine u Vlasotincu neće biti održano tradicionalno bogojavljensko plivanje, saopštio je organizacioni odbor ove manifestacije.

ЕПИДЕМИЈА ПРЕКИНУЛА ТРАДИЦИЈУ: Ове године без богојављенског пливања у Власотинцу

Foto: I. Mitić

Takva odluka je doneta zbog brige o zdravlju i sigurnosti učesnika, posmatrača, pokrivitelja i organizatora.

- Organizacioni odbor smatra da su zdravlje, solidarnost i briga, sa ciljem savladavanja posledica virusa korona, obaveza svih nas, a ponajviše onih koji imaju snage i hrabrosti da plivaju za Časni krst. Zato predlažemo da 19. januara odemo u svoje bogomolje i da se pomolimo za mir, slogu i zdravlje svih – istakao je Srba Takić, član organizacionog odbora.

Ove godine trebalo je da bude održano jubilarno 15. bogojavljensko plivanje u Vlasini. Prethodna nadmetanja obeležio je veliki broj učesnika koje su sa obale, svake godine, posmatrale hiljade ljudi. To je ovo nadmetanje činilo najvećim na jugu Srbije, a obeležio ga je i mali Kristijan Pešić. On je, sa svojim ocem, učestvovao na ovom takmičenju od svoje prve do desete godine života kada je, uz dobru volju konkurenata, i uspeo da prvi dopliva do Časnog krsta.

Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu iniciralo je Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, uz blagoslov sveštenstva i pod pokroviteljstvom lokalne samuprave. U međuvremenu brigu o ovoj tradiciji preuzela je vlasotinačka Turistička organizacija kao i preduzeća i ustanove vlasotinačke opštine i brojni sponzori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu