IMUNIZACIJA SE SPROVODI NA TRI PUNKTA: Gotovo hiljadu Novopazaraca primilo vakcinu protiv virusa korona

N.K.

25. 01. 2021. u 15:11

Od početka imunizacije protiv korona virusa u Srbiji, u Novom Pazaru je vakcinisano nešto manje od 1.000 građana, a vakcinacija se obavlja na tri punkta, bez većih gužvi i redova.

ИМУНИЗАЦИЈА СЕ СПРОВОДИ НА ТРИ ПУНКТА: Готово хиљаду Новопазараца примило вакцину против вируса корона

Foto: N.K.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kaže da su punktovi za iminuzaciju otvoreni u toj ustanovi i Domu zdravlja i da su oni, za sada, dovoljni da podmire interesovanje građana.

- Na svakom punktu u timu za vakcinisanje se nalaze po jedan lekar, dva tehničara i propratno osoblje. Prethodnih dana dnevno smo vakcinisali između 200 i 300 građana, zbog čega nije bilo potrebe da otvaramo nove punktove. Ukupno, zaključno sa nedeljom, vakcinisano je 984 građana, ne računajući u tu brojku i zdravstvene radnike – poručio je Spahić.

On je dodao da će, u slučaju povećanog interesovanja građana, dodatna tri punkta biti otvorena u sali Doma omladine.

- Naše ekipe će preurediti prostor, uz poštovanje svih preporuka Ministarstva zdravlja, pa će nakon saglasnosti zdravstvene inspekcije moći da počne sa radom – objasnio je Spahić.

Na raspolaganju građanima trenutno je samo vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, a oni sa kojima smo razgovarali kažu da im nije bitno čija je vakcina.

- Ja sam hronični bolesnik i jedva sam dočekao vakcinu, nije važno je li ruska, nemačka, kineska, bitno da je ima i da možemo da se vakcinišemo i da konačno dočekamo kraj ovoj katastrofi – priča jedan stariji Novopazarac.

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je, navodi Spahić, i dalje nestabilna, pozivajući građane da se ne opuštaju i da se i dalje pridržavaju svih propisanih protivepidemioloških mera.

Tokom vikenda u novopazarskoj Opštoj bolnici preminuo je jedan pacijent od posledica izazvanih korona virusom. Hospitalizovano je 14 osoba, a na kućno lečenje otpuštena su četiri pacijenta.

Trenutno se na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je regionalni kovid centar, nalazi 63 pacijenta, od kojih je sedmoro na respiratorima.

Zdravstveni radnici revakcinisani

Spahić je istakao da je do sada vakcinisano i revakcinisano 250 zdravstvenih radnika i 75 korisnika i radnika Gerontološkog centra, kao i da se svi oni osećaju dobro i da nisu primećene nikakvi neželjeni efekti vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu